Exkurze studentů z VŠB

16.06.2023

Děkujeme studentům z Vysoké školy báňské z Ostravy za návštěvu u nás v CLASSIC Oil! Byli jsme ohromeni jejich zájmem a nadšením, které projevili během celé exkurze. Se studenty jsme prošli celý provoz a jednotlivá oddělení a seznámili je s konkrétními činnostmi našich kolegů. Největší pozornost jsme věnovali odpadovému hospodářství a naší unikátní recyklační lince pro glykolové typy odpadů, která je jediná v ČR a střední Evropě. Studenti se seznámili s inovativním procesem, který používáme k vytváření vysoce kvalitních produktů. V rámci Roku recyklace, který jsme si letos v CLASSIC Oil vyhlásili, chceme rozšiřovat povědomí o možnostech recyklace a hledat nové partnery, kteří nám pomohou recyklaci v průmyslu dál prosazovat. I proto pro nás byla návštěva studentů důležitá a věříme, že informace o možnostech recyklace budou využívat i v praxi.

Na otázku, jak se exkurze líbila, nám odpověděl student Leo Kasperčík: "Byli jsme nadšeni širokým rozsahem činností, které se ve firmě odehrávají. Měli jsme příležitost diskutovat s odborníky v oboru, kteří nám poskytli cenné informace a sdíleli své znalosti a zkušenosti. Přednes pana ředitele byl perfektní, věcný a bez zbytečných průtahů. Recyklační linka je za mě fantastický nápad, ať už z pohledu ekologického, tak i ekonomického."

Věříme, že tato exkurze je jen začátkem mnoha dalších podobných akcí. Jedině díky spolupráci a sdílení znalostí mohou vznikat výjimečné příležitosti.